Categorieën
Bierglasreiniging

Vraag & antwoord 1

Bier slaat erg gauw dood in het glas

VRAAG (door LOTTESANNE): “Wanneer ik bier in een glas schenk, slaat het bier heel erg gauw dood. Ik heb in het begin de glazen gewoon in de vaatwasser gedaan. Omdat het bier steeds weer dood sloeg, ben ik er toe over gegaan om de glazen met de hand en een schone theedoek te wassen. Eerst heb ik ze schoon gemaakt met soda, vervolgens met afwas, toen met soda en afwas, maar niets helpt. Het probleem komt steeds weer terug. Weet u misschien een oplossing hiervoor?”

ANTWOORD (door EENIGMA): “Doordat de meeste mensen wasverzachter gebruiken, laat de theedoek waarmee wordt afgedroogd een vettig laagje achter in het glas. Niet meer afdrogen dus of stoppen met het gebruik van wasverzachter. Heet water met soda ontvet inderdaad het beste, dat deden wij vroeger regelmatig in de zaak. Alle glazen door de soda, daarna met heet water goed naspoelen en de wijnglazen poleren met een speciale glazendoek. De bierglazen alléén goed naspoelen en op een pluisvrije doek op laten drogen. Op een vetvrij glas blijven echt geen druppels water hangen!

Bierglazen die eenmaal in de afwasmachine zijn geweest kun je beter weggooien of voor andere drank gebruiken, want daar krijg je nooit meer een fatsoenlijke schuimkraag op. Het glas is namelijk aangetast en dat krijg je niet meer goed.

Het spoelen met koud water voor je inschenkt is om het glas te koelen waardoor je biertje mooier uitschenkt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.