Een opleidingsvideo gericht op barvrouwen en -mannen verklapt de aanwijzingen die je laten zien dat een bierglas goed schoon is.
De video, gemaakt door de Amerikaanse brouwerij MillerCoors, legt uit dat wasmiddelresten of oliën, welke vaak in een glas achterblijven, de smaak van het bier negatief kunnen beïnvloeden.
Er zijn echter drie kleine aanwijzingen welke verraden dat je glas niet ‘bier clean’ is . De eerste is, wanneer luchtbellen in groepjes aan het glas blijven kleven. De tweede aanwijzing is, wanneer de schuimkraag zeer snel inzakt.
De derde aanwijzing blijkt wanneer het glas leeg is. In een schoon glas moet het bierschuim aan de zijkanten blijven hangen en verticale ringen vormen.
Voor bierpuristen die willen genieten van een volledig onaangetaste smaak, is er ook een test die u vooraf kunt uitvoeren.
Eerst bevochtig je het glas grondig en vervolgens strooi je zout rond de binnenkant. wanneer het glas werkelijk schoon is, moet het zout gelijkmatig rond het glas kleven.
Hoewel dit waarschijnlijk geen praktisch ritueel is om, voordat je bier gaat drinken, uit te proberen in de gelegenheid waar je bent.
Bekijk de onderstaande video maar eens…