Categorieën
Bierglasreiniging

Deze drie kenmerken laten zien dat je bierglas echt schoon is

De smaak van uw bier kan worden beïnvloed als het glas niet goed is gereinigd

Een opleidingsvideo gericht op barvrouwen en -mannen verklapt de aanwijzingen die je laten zien dat een bierglas goed schoon is.

De video, gemaakt door de Amerikaanse brouwerij MillerCoors, legt uit dat wasmiddelresten of oliën, welke vaak in een glas achterblijven, de smaak van het bier negatief kunnen beïnvloeden.

Er zijn echter drie kleine aanwijzingen welke verraden dat je glas niet ‘bier clean’ is . De eerste is, wanneer luchtbellen in groepjes aan het glas blijven kleven. De tweede aanwijzing is, wanneer de schuimkraag zeer snel inzakt.

Wanneer belletjes in groepen aan het glas kleven, betekent dit dat het glas niet goed schoon is

De derde aanwijzing blijkt wanneer het glas leeg is. In een schoon glas moet het bierschuim aan de zijkanten blijven hangen en verticale ringen vormen.

Het rechter glas laat zien hoe een schone eruit zou moeten zien wanneer hij leeg is

Voor bierpuristen die willen genieten van een volledig onaangetaste smaak, is er ook een test die u vooraf kunt uitvoeren.

Eerst bevochtig je het glas grondig en vervolgens strooi je zout rond de binnenkant. wanneer het glas werkelijk schoon is, moet het zout gelijkmatig rond het glas kleven.

Hoewel dit waarschijnlijk geen praktisch ritueel is om, voordat je bier gaat drinken, uit te proberen in de gelegenheid waar je bent.

Bekijk de onderstaande video maar eens…

Schone bierglazen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.